Duurzame Energie
 
Door Techniek en Passie

Portfolio

Operationeel management WarmCO2

WarmCO2 levert duurzame restwarmte en CO2 via een ondergronds leidingnet aan 110 hectare tuinbouw. Nieuwe Warmte verzorgd voor dit duurzame warmte- en CO2 netwerk met 7 afname stations het operationeel management (optimalisatie, onderhoud, uitbreidingen etc.).

 

Warmte net voor woonwijken

In opdracht van onszelf wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van warmtenetten voor woonwijken, lokaal opgewekte warmte met ondersteuning van de lokale gemeenschap heeft de mogelijkheid om op grote schaal aardgas te vervangen. Hiervoor werken we samen met overheden en energie bedrijven.

 

Zonnewarmte systemen voor kleine afnemers

Een warmtenet is een comfortabele en betrouwbare manier van energie voorziening. Niet elk huis of gebouw geeft de mogelijkheid voor een aansluiting op een lokaal netwerk. Nieuwe Warmte heeft een systeem ontwikkeld waardoor een “stand alone” locatie warm water kan opwekken met direct en indirecte zonnewarmte. Door dit systeem te combineren met een fossielloos back-up systeem wordt 100% duurzame warmte gerealiseerd.

 

Warmte terugwinning in de industrie

De industriële sector is de grootste (fossiele) energie verbruiker ter wereld, gelukkig werkt ook deze sector aan verduurzaming, zo hebben we als management contractor energie terugwin projecten uitgevoerd. Bij onderstaand project wordt de uitlaat gas temperatuur van een fornuis gebruikt om de verbrandingslucht voor te verwarmen naar bijna 300°C waardoor enkele Peta Joules aan energie bespaard worden. Voor dit project zijn wij betrokken geweest vanaf engineering tot en met realisatie.

 

Waterkracht Sierra Leone

Energie voorziening in de 3e wereld is essentieel voor de stabiliteit en kwaliteit van leven. Door het realiseren (als management contractor) van een hydro centrale in Sierra Leone heeft het lokale dorp met een paar bedrijven en een kliniek permanent groene stroom.

 

 

Waterkracht Oekraïne

De vervallen waterkracht centrale in dit dorp stamt uit de tijd van de sovjet unie, samen met onze opdrachtgever hebben wij een studie gedaan voor renovatie en deze aangeboden aan de overheid.

 

Biomassa en Biogas

We hebben diverse studies gedaan in Kameroen en Indonesië voor het gebruik van duurzame en lokale biomassa, om bij bedrijven de diesel generatoren te vervangen voor een duurzaam alternatief.